Φυσικοθεραπεία

Για να κατανοήσουμε πως η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με μυοσκελετικές και νευρολογικές παθήσεις, λόγω της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου σώματος, θα πρέπει πρώτα να διαχωρίσουμε τα τρία βασικά συστατικά της φυσιολογικής λειτουργίας.

Αυτά είναι η στάση, κίνηση και λειτουργικότητα.

Φυσικοθεραπεία

Στάση

Έχουμε όλοι ακούσει τον όρο "καλής στάσης του σώματος". Για να επιτευχτεί αυτό θα πρέπει τα μέλη του σώματος να έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται άριστα και αποτελεσματικά, χωρίς να προκαλείται βλάβη στο σώμα.

Για να βοηθήσει τα άτομα με μυοσκελετικές - νευρολογικές παθήσεις, ο Φυσιοθεραπευτής θα έχει ως στόχο να βελτιώσει τη στάση του ασθενή ως προτεραιότητα, λόγω της σημασίας της στο μέλλον για την κίνηση και την λειτουργίκότητα.

Ο Φυσιοθεραπευτής είναι σε θέση να βοηθήσει το άτομο με τη διδασκαλία ασκήσεων και την επανεκπαίδευση στάσης ή με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού.

Κίνηση

Ασθενείς που πάσχουν από οποιοδήποτε είδος νευρολογικής ή μυοσκελετικής δυσλειτουργίας, θα προσπαθούν να κινηθούν ενάντια στις δυνάμεις της βαρύτητας. Οι μύες του σώματος μπορεί είναι αδύναμοι ή να έχουν αυξημένη σύσπαση. Οι αρθρώσεις μπορεί να έχουν μειωμένο εύρος κίνησης. Αυτό εμποδίζει το σώμα από το να κινηθεί κανονικά. Ο ρόλος του Φυσιοθεραπευτή είναι να παράγει - ανακτήσει οποιαδήποτε κίνηση επιζητώντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να αποτρέψει βλάβη στους μυς και το σκελετικό σύστημα και να ενθαρρύνει την αποτελεσματική αποκατάσταση της φυσιολογικής κίνησης.

Λειτουργικότητα

Ο στόχος εδώ είναι ο συνδυασμός της σωστής στάσης και της πλήρους κίνησης του ασθενούς. Ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται οι άνθρωποι τη βέλτιστη στάση και την φυσιολογική κίνηση, είναι για να είναι σε θέση να μπορούν να «λειτουργήσουν». Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή, αφού βελτιώσει τη στάση και την κίνηση, είναι να πετύχει τον ιδανικό συνδυασμό τους για τη επαναφορά της λειτουργικότητάς τους. Αυτό περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες ενός υγιούς ανθρώπου, βάδιση, αυτοεξυπηρέτηση, κλπ, καθώς και να αλληλεπιδρούν και να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις κοινωνίες μας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Στο χώρο μας λειτουργεί σύγχρονο θεραπευτικό γυμναστήριο, το προσωπικό μας είναι καταρτισμένο με εξειδικευμένες θεραπευτικές τεχνικές και διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας διαγνωστικό - θεραπευτικό εξοπλισμό (πελματογράφος, spineliner, k-laser, shockwave κ.α.) ικανό να ανταποκριθεί σε πληθώρα μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων.

Spyroumed Ιατρική Αποκατάσταση

 

Αγίας Παρασκευής 100
Χαλάνδρι, Αττική

Τηλέφωνο: 210 6830822

E-mail: spyroumed@gmail.com

 

Copyright © 2014 - 2023 SpyrouMed

Ώρες λειτουργίας

 

Δευτέρα έως Παρασκευή
10:00 - 20:00

 

 

 

Πολιτική Ιδιωτικότητας