Θεραπευτικό γυμναστήριο - θεραπευτική άσκηση

Τα οφέλη της θεραπευτικής άσκησης είναι πολλαπλά. Η συχνή άσκηση είναι ωφέλιμη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων και καταστάσεων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών. Κάποιες από τις αλλαγές που επιφέρει η σωστή άσκηση είναι η βελτίωση της διάθεσης, η πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων και του σακχαρώδη διαβήτη, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, η μείωση της χοληστερίνης, η πρόληψη και η αντιμετώπιση πολλών ορθοπεδικών προβλημάτων, η βελτίωση του σωματικού βάρους καθώς και η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Για να αποκομίσει όμως κάποιος τα μέγιστα οφέλη της άσκησης, πρέπει να έχει την κατάλληλη ένταση, διάρκεια και συχνότητα για το συγκεκριμένο άτομο, ιδίως όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Το θεραπευτικό γυμναστήριο έχει ακριβώς αυτό το ρόλο. Ο υπεύθυνος φυσικοθεραπευτής να λαμβάνει υπόψη του το ιστορικό του κάθε ασθενή και να σχεδιάζει ένα πρόγραμμα άσκησης που να ανταποκρίνεται ακριβώς στις ανάγκες του.

Το πλάνο θεραπευτικής άσκησης περιλαμβάνει την γενική άσκηση που έχει ως σκοπό να αποκομίσει ο ασκούμενος όλα τα οφέλη για την γενική του υγεία , αλλά και την ειδική άσκηση που έχει ως σκοπό να θεραπεύσει, να φορτίσει σεβόμενο την πάθηση και το στάδιο της αποκατάστασης τον κάθε ιστό στόχο. Κάθε πάθηση και κάκωση έχει τις δικές ιδιαιτερότητες που προκαλεί ελλείμματα στον κινητικό έλεγχο του σώματος. Σεβόμενοι τα στάδια αποκατάστασης και την δυνατότητα φυσικής επούλωσης του οργανισμού, η ειδική άσκηση έχει ως σκοπό μέσω της προοδευτικής επιβάρυνσης να επιφέρει την λειτουργική ικανότητα του ασκούμενου στο μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο.

Τα προγράμματα της θεραπευτικής άσκησης εκτελούνται αποκλειστικά από κλινικό Φυσικοθεραπευτή υπό την επίβλεψη του επικεφαλή Ιατρού. "

Μερικά από τα προγράμματα που μπορούν να λάβουν χώρα στο θεραπευτικό μας γυμναστήριο είναι τα εξής:

  • Θεραπευτικό pilates, ιδιαίτερα σε παθήσεις της σπονδυλικής στήλης
  • Άσκηση και αθλητικές κακώσεις
  • Άσκηση και οστεοπόρωση
  • Άσκηση και Τρίτη ηλικία

Εξέταση - διάγνωση μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων

Εξέταση - διάγνωση μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων

Spyroumed Ιατρική Αποκατάσταση

 

Αγίας Παρασκευής 100
Χαλάνδρι, Αττική

Τηλέφωνο: 210 6830822

E-mail: spyroumed@gmail.com

 

Copyright © 2014 - 2023 SpyrouMed

Ώρες λειτουργίας

 

Δευτέρα έως Παρασκευή
10:00 - 20:00

 

 

 

Πολιτική Ιδιωτικότητας