• Αρχική
  • Υπηρεσίες
  • Εξειδικευμένες θεραπείες

Οζονοθεραπεία

Η οζονοθεραπεια συνδυαζει όζον και οξυγόνο και είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη πάνω απο 50 χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2010 υπεγράφη η διακήρυξη της Μαδρίτης για την θεραπεία του όζοντος που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο έγγραφο για την οζονοθεραπεία και τα αντίστιχα θεραπευτικά πρωτόκολλα εφαρμογής της.

Η οζονοθεραπεία είναι ιδανική και εφαρμόζεται για τις παθήσεις του μυοσκελετικού (αθλητικές κακώσεις, τενοντίτιδες, τραυματισμοί μυών), οσφυαλγία, εκφυλιστική αρθρίτιδα γόνατος και ισχίου, στην ογκολογία, στην διέργεση του ανοσοποιητικού σε νευρολογικές παθήσεις (σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος Parkinson) και σε υγιή άτομα για τόνωση του οργανισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Υαλουρονικό οξύ

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ, που είναι επίσης γνωστό και ως υαλουρονάνη, είναι ένας υδατάνθρακας, πιο συγκεκριμένα ένας βλεννοπολυσακχαρίτης (μακριά αλυσίδα πολυσακχαριτών που αποτελείται από επαναλήψεις δισακχαριτών ενωμένοι σε ένα πρωτεϊνικό τμήμα) που εμφανίζεται με φυσικό τρόπο σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Μπορεί να έχει μήκος αρκετές χιλιάδες σάκχαρα (υδατάνθρακες). Όταν δεν είναι συνδεδεμένο με άλλα μόρια, συνδέεται με το νερό δίνοντας του μεγάλο ιξώδες και μια μορφή παρόμοια με ζελέ.

Διαβάστε Περισσότερα

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος, γιατί είναι υπεύθυνο για την συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων των αρθρώσεων αλλά και των οστών.

Το Υδρολυμένο Κολλαγόνο ενεργοποιεί ειδικά κύτταρα που λέγονται χονδροκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μεταβολική συντήρηση της εξωκυττάριας ουσιάς. Τα χονδροκύτταρα ελέγχουν το ρυθμό αναγέννησης χόνδρου στις αρθρώσεις και ανιχνεύουν τις αλλαγές στη σύνθεσή του.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το Υδρολυμένο Κολλαγόνο αυξάνει τη συγκέντρωση του Κολλαγόνου τύπου ΙΙ και των πρωτεογλυκανών μέσω αυτής της ενεργοποίησης των χονδροκυττάρων.

Διαβάστε Περισσότερα

Spyroumed
Ιατρική Αποκατάσταση

Αγίας Παρασκευής 100
Χαλάνδρι, Αττική

Τηλέφωνο: 210 6830822

E-mail: spyroumed@gmail.com

 

Ώρες λειτουργίες του Ιατρείου Αποκατάστασης

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή
10:00 - 20:00