Οζονοθεραπεία

Η οζονοθεραπεια συνδυαζει όζον και οξυγόνο και είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ευρώπη πάνω απο 50 χρόνια.

Τον Ιούνιο του 2010 υπεγράφη η διακήρυξη της Μαδρίτης για την θεραπεία του όζοντος που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο έγγραφο για την οζονοθεραπεία και τα αντίστιχα θεραπευτικά πρωτόκολλα εφαρμογής της.

Υαλουρονικό οξύ

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ, που είναι επίσης γνωστό και ως υαλουρονάνη, είναι ένας υδατάνθρακας, πιο συγκεκριμένα ένας βλεννοπολυσακχαρίτης (μακριά αλυσίδα πολυσακχαριτών που αποτελείται από επαναλήψεις δισακχαριτών ενωμένοι σε ένα πρωτεϊνικό τμήμα) που εμφανίζεται με φυσικό τρόπο σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Μπορεί να έχει μήκος αρκετές χιλιάδες σάκχαρα (υδατάνθρακες). Όταν δεν είναι συνδεδεμένο με άλλα μόρια, συνδέεται με το νερό δίνοντας του μεγάλο ιξώδες και μια μορφή παρόμοια με ζελέ.

Κολλαγόνο

Το κολλαγόνο παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος, γιατί είναι υπεύθυνο για την συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων των αρθρώσεων αλλά και των οστών.

Το Υδρολυμένο Κολλαγόνο ενεργοποιεί ειδικά κύτταρα που λέγονται χονδροκύτταρα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη μεταβολική συντήρηση της εξωκυττάριας ουσιάς. Τα χονδροκύτταρα ελέγχουν το ρυθμό αναγέννησης χόνδρου στις αρθρώσεις και ανιχνεύουν τις αλλαγές στη σύνθεσή του.

Spyroumed Ιατρική Αποκατάσταση

 

Αγίας Παρασκευής 100
Χαλάνδρι, Αττική

Τηλέφωνο: 210 6830822

E-mail: spyroumed@gmail.com

 

Copyright © 2014 - 2023 SpyrouMed

Ώρες λειτουργίας

 

Δευτέρα έως Παρασκευή
10:00 - 20:00

 

 

 

Πολιτική Ιδιωτικότητας