Εγχύσεις ΒΟΤΟΧ με ηλεκτρομυογραφική καθοδήγηση

Οι ενδομυικές εγχύσεις αλλαντικής τοξίνης (BOTOX) πραγματοποιούνται υπό ηλεκτρομυογραφική καθοδήγηση. Ίσως το ΒΟΤΟΧ να είναι πιο γνωστό για την εφαρμογή του στην πρόληψη των ρυτίδων του δέρματος (αισθητική χρήση) αλλά η βασική του ένδειξη είναι για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της μυϊκής υπερτονίας (σπαστικότητας). Η συχνότερη αιτία μυϊκής υπερτονίας είναι η προσβολή, από οποιαδήποτε αιτία, του ανώτερου κινητικού νευρώνα, όπως μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Κρανιοεγκεφαλική Κάκωση, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Κάκωση Νωτιαίου Μυελού, Εγκεφαλίτιδα κλπ.

Η έγχυση Αλλαντικής Τοξίνης (ΒΟΤΟΧ) στους υπέρτονους μύες προκαλεί μυϊκή χαλάρωση, εξάλειψη του πιθανότατου άλγους από το μυϊκό σπασμό και πάνω απ’ όλα επιτρέπει την επανεκπαίδευση του ασθενούς με κατάλληλες τεχνικές φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας ώστε να ανακτήσει καλύτερο επίπεδο λειτουργικότητας. Η χρήση του Ηλεκτρομυογράφου ώστε η έγχυση να γίνεται στα ακριβή σημεία εντός των υπέρτονων μυών είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι με αυτή τη βοήθεια επιτυγχάνουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα ειδικά σε περιπτώσεις που επιθυμούμε εκλεκτικό έλεγχο της υπερτονίας.

Άλλες, πολύ παλιές και γνωστές ενδείξεις έγχυσης Αλλαντικής Τοξίνης (ΒΟΤΟΧ), είναι ο βλεφαρόσπασμος, ο ημίσπασμος προσώπου και το σπαστικό ραιβόκρανο. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η έγχυση γίνεται υπό ηλεκτρομυογραφική καθοδήγηση και τα αποτελέσματα συνήθως είναι εξαιρετικά. Τέλος, η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοσθεί και σε επώδυνα μυϊκά σύνδρομα, όπου ο μυϊκός σπασμός δεν ελέγχεται με άλλες μεθόδους, όπως συμβαίνει σε κεφαλαλγία από μυϊκή τάση.

Spyroumed Ιατρική Αποκατάσταση

 

Αγίας Παρασκευής 100
Χαλάνδρι, Αττική

Τηλέφωνο: 210 6830822

E-mail: spyroumed@gmail.com

 

Copyright © 2014 - 2023 SpyrouMed

Ώρες λειτουργίας

 

Δευτέρα έως Παρασκευή
10:00 - 20:00

 

 

 

Πολιτική Ιδιωτικότητας