Το Ιατρείο Αποκατάστασης

Ιατρείο Αποκατάστασης | SpyrouMed Ιατρική ΑποκατάστασηΣτο Ιατρείο μας έχουμε ως βασική αρχή την παροχή εξατομικευμένων προγραμμάτων αποκταστάσης με αυστηρά ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Τα προγράμματα που εφαρμόζουμε στοχεύουν στην εξάλειψη των συμπτωμάτων του ασθενούς, στην απαλλαγή του από μυοσκελετικούς πόνους και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζονται παρεμβατικές τεχνικές, όπως διηθήσεις μαλακών μορίων, ενδαρθρικές εγχύσεις φαρμάκων και εγχύσεις με αυτόλογους αυξητικούς βιολογικούς παράγοντες PRGF και PRP (Platelet Rich Plasma) ειδικές θεραπείες σύγρονης τεχνολογίας για την αποκατάσταση βλάβης και τραυματισμού μυϊκών ομάδων,τενόντων και εκφυλιστικών παθήσεων, όπως οστεορθρίτιδα.

Όλες οι θεραπείες είναι προσαρμοσμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούν εξατομικευμένα τις θεραπευτικές ανάγκες κάθε ασθενούς.

Το σύνολο εφαρμογής των φυσικών μέσων, θεραπευτικών τεχνικών, σε συνδυασμό με τον σύγχρονο εξοπλισμό, που επιλέγουμε στις διάφορες θεραπείες εξαρτάται από το είδος της πάθησης και είναι αυστηρά εξατομικευμένο. 

Η διαδικασία σχεδιασμού και ολοκλήρωσης του θεραπευτικού προγράμματος που ακολουθείται περιλαμβάνει:

α) Αξιολόγηση – διάγνωση από τον Φυσίατρο του Ιατρείου μας

β) Πρόγραμμα αποκατάστασης – φυσικοθεραπείας προσαρμοσμένο στην πάθηση σε συνεργασία με τους Φυσικοθεραπευτές του Κέντρου

γ) Προγραμματισμένος αριθμός επισκέψεων ανάλογα με το επίπεδο της πάθησης

δ) Επαναξιολόγηση

Ο επικεφαλής του Ιατρείου Φυσίατρος Σπύρου Σπύρος

Φυσίατρος Σπύρου Σπύρος

Φυσίατρος Σπύρου Σπύρος

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Αθήνα, όπου ειδικεύτηκε στην Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση. Μετά την απόκτηση του τίτλου ειδικότητας στην Ελλάδα και κατόπιν εξετάσεων, έλαβε το δίπλωμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης European Board of Physical Medicine and Rehabilitation.
Εχει εξειδικευτεί σε παθήσεις Μυοσκελετικού και Αθλητικών κακώσεων και σε Αποκατάσταση Νευρολογικών παθήσεων. Από το 2000 είναι ο επικεφαλής Ιατρός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής με ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στον Αθλητισμό. Στο ιατρείο ο κάθε ασθενής αξιολογείται και εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

 

 

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΡΑΒΥΡΑΚΗ φυσικοθεραπεύτρια

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΡΑΒΥΡΑΚΗ

ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΡΑΒΥΡΑΚΗ

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκπόνησε την Πτυχιακή Ερευνητική Εργασία της στο πεδίο της αθλητικής φυσικοθεραπείας με θέμα την ‘’Eπίδραση των ασκήσεων σταθεροποίησης του κορμού στην μυοδυναμική λειτουργία των κοιλιακών μυών’’, ενώ άσκησε την πρακτική της στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης ‘’ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ’’. Στην συνέχεια εξειδικεύτηκε σε τεχνικές ενδοαρθρικής κινητοποίησης (manual therapy) όπως την μέθοδο μηχανικής διάγνωσης και θεραπείας Mckenzie αλλά και την τεχνική του Brian Mulligan. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην κινητοποίηση μαλακών μορίων με ειδικό εξοπλισμό ‘’Ergon Technique’’, στην μέθοδο Kinesio-Taping αλλά και στην τεχνική περίδεσης Combination Taping. Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στην
τεχνική Ξηράς Βελόνας- Dry Needling David G. Simons Academy, DGSA αλλά και στην μέθοδο Περιορισμού αιματικής ροής-BFR. Μέρος της συνεχούς μετεκπαίδευσης της περιλαμβάνει μια πληθώρα σεμιναρίων μερικά από τα οποία αφορούν στο χώρο της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης.

Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του ιατρείου Spyroumed-Ιατρική αποκατάσταση.

 

 

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Φυσικοθεραπευτής

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Εκπόνησε την πτυχιακή του εργασία στο πεδίο της Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας με θέμα : «Εμβιομηχανικές αλλαγές στις αρθρώσεις του άκρου πόδα από την εφαρμογή των ορθωτικών πελμάτων» ένω άσκησε την πρακτική του άσκηση στο ΓΝΑ Γ.Γεννηματάς.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc)με μερική υποτροφία στην «Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση και Αποκατάσταση» της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε την διπλωματική του εργασία με θέμα: «Η επίδραση του νευρομυϊκού ηλεκτρικού ερεθισμού σε συνδυασμό με περιορισμό αιματικής ροής σε φυσιολογικές και λειτουργικές παραμέτρους: Συστηματική Ανασκόπηση».
Είναι υποψήφιος κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εξειδίκευσης στο ManualTherapy(OMTcand).
Έχει εξειδίκευση σε τεχνικές Manual Therapy του Brian Mulligan και στην μέθοδο Blood flow restriction training ενώ είναι κάτοχος πιστοποιητικού Α βοηθειών και αντιμετώπισης τραυματία αθλητή.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει Master Work shop για την εφαρμογή Ξηράς Βελόνας-Dry Needling (ΕΦΕΑ) όπως και για την εφαρμογή Kinesio-Tape.
Έχει εργαστεί σε διάφορα κέντρα Φυσικοθεραπείας στο παρελθόν.
Από το 2019 αποτελεί μέλος της ομάδας του ιατρείου SpyrouMed-Ιατρική Αποκατάσταση.

 

 

Κάθε πρόγραμμα είναι εξατοκιμευμένο και σχεδιασμένο από τον Ιατρό και σε συνεργασία με τους Φυσικοθεραπευτές, ώστε να επιτευχθεί η επιστροφή του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες, απαλλαγμένος από τον πόνο και διατηρώντας το βέλτιστο λειτουργικό αποτέλσμα είτε πρόκειται για πάθηση μυοσκελετικού είτε για κινητική αναπηρία.

Spyroumed
Ιατρική Αποκατάσταση

Αγίας Παρασκευής 100
Χαλάνδρι, Αττική

Τηλέφωνο: 210 6830822

E-mail: spyroumed@gmail.com

 

Ώρες λειτουργίες του Ιατρείου Αποκατάστασης

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή
10:00 - 20:00