Πορεία - Στόχοι αποκατάστασης

Πρώιμη αποκατάσταση

Η αποκατάσταση αρχίζει στο νοσοκομείο με την ομάδα που αντιμετωπίζει τον τραυματία ως οξύ περιστατικό (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό). Όταν επιτευχθεί η σταθερότητα της κατάστασης, τότε ο ασθενής μπορεί να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης, όπου οι ειδικοί συνεχίζουν τον συντονισμό της προσπάθειας για περαιτέρω αποκατάσταση και αποθεραπεία.

Το οικογενειακό περιβάλλον

Η οικογένεια είναι αναπόσπαστο μέρος της αποκατάστασης. Το άγχος και η πίεση της οικογένειας είναι μεγάλο, γιατί υπάρχει η αβεβαιότητα του αποτελέσματος, της διάρκειας της ανάρρωσης και της σοβαρότητας της κατάστασης του ασθενούς. Όταν ξεπεραστεί ο κίνδυνος για τη ζωή του ασθενούς, ενθαρρύνεται η επιστροφή σε ένα καθημερινό πρόγραμμα, έτσι ώστε οι δραστηριότητες της οικογένειας να διατηρηθούν και να χρησιμοποιηθούν προς όφελος του ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάρρωσης.

Η αποκατάσταση με την έξοδο από το νοσοκομείο συνεχίζεται σε εξειδικευμένα κέντρα αποκατάστασης με την λειτουργία της διεπιστημονικής ομάδας.

Με την έξοδό του από το κέντρο αποκατάστασης, ακολουθεί η επανένταξή του στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου όπου ζεί ο ασθενής, για εύκολη προσβασιμότητα, διατήρηση της φυσικής και ψυχικής υγείας με δραστηριότητες και συστηματική παρακολούθηση, με τελικό στόχο τη βέλτιστη κοινωνική του επανένταξη.

Spyroumed Ιατρική Αποκατάσταση

 

Αγίας Παρασκευής 100
Χαλάνδρι, Αττική

Τηλέφωνο: 210 6830822

E-mail: spyroumed@gmail.com

 

Copyright © 2014 - 2023 SpyrouMed

Ώρες λειτουργίας

 

Δευτέρα έως Παρασκευή
10:00 - 20:00

 

 

 

Πολιτική Ιδιωτικότητας